Info inlägg - Mods

Idag så tänkte jag skriva lite allmän iformation om vad Mods är.
 
Mods är filer som du laddar ner (från t ex Nraas eller Modthesims) och ändrar spelets spelfunktion. Jag har (för tillfället) bara en mod instalerat och det är No Intro som tar bort introt när spelet startas (dock så följer den med i modsmappen från början men då jag inte ville ha några mods när jag installerade den tog jag bort den).
 
Mods laddar du ner på samma sätt som Package-filer (därav att mappen heter Mods). Om du inte vet hur man installerar package filer. Kolla mitt inlägg HÄR.
 
Var dock försiktig när du installerar mods då vissa kan ge virus. Därför är det bra att du startar spelet efter du installerat varje mod så att inget konstigt händer med spelet. Ha även ett virusskydd installerat på datorn, bara en rekomendation.
 
Här ni några mods ni använder och rekomenderar. Skriv det gärna i en kommentar (skriv också gärna vad modsen gör).

Hur du installerar Sims3pack-filer

Nu när jag har läst några guider om hur man installerar Sims3pack-filer har jag börjat ladda ner flera föremål på det sättet (dock så har min dator börjat lagga sjukt mycket så det tar en stund innan detta inlägg kommer upp).
 
Innan du sätter igång
Det kan vara bra att ha vissa saker föreberda innan nedladdning. För det första måste du ha ett pogram som kan öppna filerna. Jag använder WinRAR (jag använder 32, ta reda på vilken du behöver för din dator, 32 eller 64). Sedan kan det även vara bra att ha en mapp som du lägger allt i, jag döpte min till The Sims 3 Nedladdningar.
 
1. Hitta en sak du vill ladda ner (jag använder detta exemplet från Anubis). PÅ vissa så stor det Sims3pack-fil (som hos Anubis) men hos vissa så laddas både Package-filerna och Sims3pack-filer och då installerar du bara Sims3pack-filen. Klicka då på  DOWNLOAD.
 
2. Då öppnas ett fönster ifrån Mediafire (oftast) upp och då ska du välja att du vill köra filen.
 
3. Ibland är filen inte packad så då öppnas bara startpogrammet till Sims och sedan installeras den, men för det mesta har man inte sådan tur utan då är filen packad och då måste du göra så här.
 
4. För mig har WinRAR fönstret alltid öppnas direkt men ibland så hamnar "nedladdningen" på hämtade filer och då måste man välja att öppna den med WinRAR.
 
5. Sedan ska du markera alternativet med de 2 (eller 3) prickarna och välja "Extarkt to". Då kommer ett till fönster upp. Mitt tips är att du skapar en mapp för att ha dina nedladdningar i, annars kan du bara lägga de på bl a skrivbordet.
 
7. Sedan väljer du "Öppna" och sedan "Sims 3 startpogram" (tror jag att det står).
 
8. Nu öppnas startpogrammet och föremålet installeras, sedan är det färdigt.
 

Ladda ner Package och Sims3pack-filer

Idag så tänkte jag (typ) skriva ett inlägg om hur man inställerar Package och Sims3pack-filer. Grejen är att jag aldrig laddar ner saker som andra har gjort (ska nog börja med det nu), så jag är inte så bra på det. Jag kan däremot länka till 2 inlägg som förklarar riktigt bra om hur man laddar ner filerna.
 
För att se hur man laddar ner Package-filer. Klicka HÄR (guide av Alltomsims.blogspot.se)
 
För att se hur man laddar ner Sims3pack-filer. Klicka HÄR (guide av Alltomsims.blogspot.se)
 
Sidor som jag tycker verkar pålitliga att ladda ner från.
 
Anubis
Paintstroke